Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръка за моторно масло

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
    В същия сайт, кликвайки на Car Oils, Фюжън не съществува --> Клик
    При камионите го има.

Да, четох внимателно

Можеш да го смениш на 120 000 км
    Камионджийските двигатели работят макс до към 2300-2400 Об/м. и това наистина при свръхтовар. Иначе 1500-1800 Об/мин.
    Ако смяташ да я караш така, значи си ок

Ето какво ми излиза като отида на адвайзъра избера :cars;from 1998;alfa romeo;156;2.4 ... в тая тема идеята е всеки да сподели наблюденията от маслата,с които са карали...вече 9000км съм минал с него като почти нон стоп я настъпвам,на седмица поне 2-3 пъти се движа с 160-180км/ч ,и двигателя се държи добре...ако е до 2000 оборота не виждам смисъл да пишат,че става и за леки коли.... поздрави
    Attached Files
    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
      Чисто информативно питане:

1. 14 000 км пробег за какъв период от време?
      2. На какви разстояния се използва автомобила - предимно градско, предимно извънградско?
      3. Стил на шофиране?
      Период - около 8месеца
      Предимно градско
      нормално каране, без резки ускорения
      на бензин(още нямах газ)
      Сега съм с Agip 5W40 sint evo. като дойде време за смяна - към 10 000км пак ще отида да го тестват.
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Колега къде го даваш за тест и колко пари излиза теста ? Ако искаш пиши тук или на ЛС
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
          Искаш факти? Ето ти факт: ФИАТ препоръчва Селения 20К за Алфа 156ТС и смяна на 20 000км. На 14 000км маслото вече е на края на жизнения си цикъл, проверено с тест за вискозитет и състав на маслото ФАКТ, 2 пъти проверен лично от мен.
          Само че за инжекции го дават на 15 000км да се сменя!
          Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
            Само че за инжекции го дават на 15 000км да се сменя!
            Само че в моята книжка на 1,8 ТС пише 20, 40, 60, 80, ...120 явно на 120000км умират и май тоя модел карбураторки няма. Теста го правят едни приятели, вносители на масло.
            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              И аз карах с 10W60 докато тази зима на -15 студения старт е все едно чупи орехи. И го източих и си минах на Мобил-чето дето споменах.
              Палил съм и при -23, същото масло и няма такова нещо.

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
              Искаш факти? Ето ти факт: ФИАТ препоръчва Селения 20К за Алфа 156ТС и смяна на 20 000км. На 14 000км маслото вече е на края на жизнения си цикъл, проверено с тест за вискозитет и състав на маслото ФАКТ, 2 пъти проверен лично от мен.
              Карам предимно градско и не бих държал масло повече от 8000 км , дори да е пълна синтетика.

Следващият път може би 0w50.
              ...

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                --------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Ама като се пльоснеш, се пльоскаш яко. Те това ти го признавам
                Я отвори на спецификациите па се опитай да прочетеш и вникнеш
                Ама ти май само форума четеш - чети ти спецификации, че май за пореден път ...

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                Мдам, зимата с 10W60 паленето ми беше наистина като орехотрошачка . След 3-4 сек. мотора утихва и нищо не се чува.
                От както се затопли млко времето, всичко е перфектно!
                Ми правете си изводите ако със Селенията мелиш орехи на -25 колко е Селения
                При мен орехи немаше
                ...ама съм с Аджип
                AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Както е тръгнала темата след малко някой ще каже, че пали на -25°С като през лятото ..
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Както е тръгнала темата след малко някой ще каже, че пали на -25°С като през лятото ..
                    То през лятото също можеш да барнеш орехите - ако избереш “правилното“ масло
                    AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

• Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
                      То през лятото също можеш да барнеш орехите - ако избереш “правилното“ масло
                      Или "правилният" маслен филтър. Повечето няма да разберат какво искам да им кажа, това е защото не разбирам много .
                      ...

Comment

• Аз също използвам Кастрол 10в-60!В Германия в сервиза на Алфа в Кьолн ми го препоръчаха и се доверявам на тяхната преценка!

Comment

• В крайна сметка човека искаше мнения - получи ги. КОй троши камъни, орехи итн мисля, че не е важно.

С няколко думи нека обобща и мисля модератора може да заключва.

Ако караш спокойно - 10в40
                          Ако караш по-спортно - 10в60
                          Зимата - 10в40 или 5в40

Относно марките масла - за пореден път всеки си хвали своето Така, че автора на темата нека не се подвежда Избери тази марка, за която си по-сигурен, че няма да е менте ( казвам по-сигурен, защото в БГ не можеш НИКОГА да си сигурен в качеството на нещо, което купуваш от магазина).
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• И на мен ми се струва че темата се поизчерпа.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                            X